f_400_250_16777215_00_images_ANDREEA2020_vice_mosoaia.jpgMoşoaia este fără doar şi poate din ce în ce mai atractivă din punct de vedere locativ. Situată în vecinătatea Piteştiului, cu un acces facil, atrage an de an familii care îşi construiesc case şi se mută în comună.

O problemă pentru administraţia locală este cum să ofere condiţii de studiu pentru micuţii acestor familii, să păstreze copiii în comună pe perioada studiilor gimnaziale, în condiţii civilizate. În acest sens, administraţia va face un efort suplimentar, astfel încât, o clădire începută în anul 2011 – la care s-au sistat lucrările încă din 2015 – va fi în sfârşit pusă în valoare şi va fi finalizată. Nu vom intra în detalii acum legat de motivele pentru care această şcoală a fost abandonată ca investiţie, ci ne vom concentra pe ce se poate face acolo.

 

„S-au reluat activităţile privind continuarea investiţiei la Şcoala Gimnazială Moşoaia. Se lucrează la proiectul tehnic şi până la sfârşitul primăverii va fi scoasă la licitaţie lucrarea efectivă. Şcoala va avea cinci săli de clasă, două laboratoare, o sală multifuncţională, vestiare, cabinet medical, bibliotecă, sală de şedinţe, grupuri sanitare şi cancelarie. Spaţiul este situat în centrul comunei şi oferă posibilitatea să păstrăm copiii aici. Din discuţiile purtate până la acest moment cu proiectantul, investiţia se va ridica la aproximativ 2,2 milioane de lei şi fondurile se vor aloca din bugetul propriu, neexistând posibilitatea să accesăm bani din surse externe ca în cazul altor investiţii.

Cu toate acestea, dacă dorim să uşurăm viaţa cetăţenilor şi să păstrăm micuţii cât mai mult în localitate, se impune o şcoală la standarde europene. Este – fără doar şi poate – mult mai convenabil pentru orice cetăţean să îşi aducă copiii la şcoală în comună şi să nu fie nevoit să meargă la Piteşti. Este mai facil şi pentru copii, şi pentru părinţi. Pentru asta investim în acest sector, înţelegând nevoile şi mai ales standardele solicitate de cetăţenii noştri. Afluxul de cetăţeni şi cerințele pe care ei le au la acest moment impun investiţii majore în orice domeniu, dar mai ales în învăţământ şi infrastructură şcolară.

Nu putem ignora dorinţa oamenilor, aşa că facem acest efort bugetar din fonduri proprii, deoarece pentru copii nimic nu este prea greu sau complicat. Sunt ferm pe poziţie şi vă garantez că în doi ani vom avea şcoala din centrul comunei gata să primească micuţii din localitate!”, spunea viceprimarul Adrian Frîntură cu ceva timp în urmă.