stefan cel mare 1 decLa Ştefan cel Mare, 1 Decembrie a fost marcat prin tradiţii autentice. Astfel, Asociaţia „Meşteşuguri argeşene” a organizat un concurs de cultură generală, a premiat cele mai frumoase costume populare şi a reînviat tradiţiile sudiste. Obligaţie de onoare – purtarea costumului popular.

În localitatea din sudul judeţului există un muzeu dedicat portului şi tradiţiilor argeşene. De 1 Decembrie, de la copii la vâstnici, toţi au îmbracăt spectaculosul port argeşean sudist şi s-au întâlnit de dimineaţă la biserica din sat. Manifestările au continuat până seara târziu, într-un periplu naţionalist şi de omagiu adus celor care s-au jertfit pentru unirea tuturor românilor.

 Florența Sgîea, cadru didactic la școala din localite: “În timpul liber desfășuram activități extrașcolare, încercăm să păstrăm și să transmitem noilor generații portul, tradițiile și obiceiurile din zona noastră. De 1 Decembrie am marcat evenimentul, astfel: dimineață am participat la slujba de la biserică dedicată Zilei Naţionale, unde am comemorat înaintaşii care s-au jertfit pentru acaestă glie, la monumentul din localitate , iar la orele 20:00 am sărbătorim românește cu membrii comunității. Seara am deschis-o cu un grup vocal, dansuri populare de zonă, un moment antrenant unde românii adevăraţi (princhindeii noştri) au răspuns la întrebări legate de Marea Unire, şi bineînţeles o gustare tradițională savuroasă.”

La manifestări a participat şi primarul comunei Ştefan cel Mare care a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor.