Mazilirea opozanţilor lui Liviu Dragnea este principala miză a Congresului extraordinar al PSD, programat la mijlocul lunii martie. Mai exact, schimbarea unor vicepreşedinţi în care Liviu Dragnea nu (mai) are încredere. Potrivit unor surse din partid, printre cei căzuţi în dizgraţie se numără Nicolae Bănicioiu şi Ionuţ Vulpescu, foşti miniştri în guvernarea Ponta, care au rămas foarte apropiaţi de fostul premier, aflat acum în război deschis cu Liviu Dragnea. Un alt vicepreşedinte care va fi trecut pe linie moartă în partid este Georgian Pop, fost preşedinte al Comisiei pentru controlul SRI din Parlament, funcţie care acum îi aduce ghinion: Liviu Dragnea îl suspectează că e prea apropiat de serviciile de informaţii. 

Nici fostul premier Mihai Tudose nu este sigur că va rămâne vicepreşedinte al partidului. Deşi, prin demisia de la Palatul Victoria a scutit partidul de o nouă moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern, deci de o nouă lovitură de imagine după modelul Grindeanu, surse din PSD susţine că Liviu Dragnea „nici nu a uitat, nici nu a iertat“ răzvrătirea lui Tudose, drept urmare vrea să-l lase fără nicio funcţie de conducere.

De asemenea, preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, cel care l-a susţinut pe Tudose în războiul cu Dragnea, va fi mazilit. „51 la sută aş înclina să nu mai candidez, ţinând cont de vârstă, am 57 de ani“, a anunţat Niculae Bădălău, ştiind că, fără susţinrea lui Liviu Dragnea, oricum nu poate rămâne omul numărul doi în partid. „ Bădălău se alintă“, l-a impulsionat amicul său Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, aflat şi el pe lista indezirabililor. Ecaterina Andronescu şi Doina Pană ar putea fi excluse şi ele din rândul vicepreşedinţilor.